PÉČE O PLEŤ

Než budeme mluvit o tom, jak používat krém na obličej, promluvme si nejprve o důležitosti používání krému na obličej. Krém na obličej pomáhá udržovat pokožku hydratovanou a vyživenou, což může pomoci zlepšit její celkový vzhled a texturu. To je zvláště důležité pro lidi se suchou nebo citlivou pokožkou, protože hydratovaná pokožka je méně náchylná k podráždění a šupinatění. 

Krémy na obličej také obsahují složky, které mohou pomoci snížit výskyt jemných linek a vrásek a také zlepšit pružnost a pevnost pokožky. Tyto složky mohou zahrnovat antioxidanty, peptidy a retinoidy, které podporují produkci kolagenu a chrání pokožku před environmentálními stresory. Krém na obličej navíc může pomoci chránit pokožku před nepříznivými vlivy prostředí, jako je vítr, chlad a UV záření. Některé pleťové krémy obsahují SPF, který pomáhá chránit pokožku před škodlivými slunečními paprsky, které mohou způsobit předčasné stárnutí a rakovinu kůže.

Krém na obličej může navíc pomoci zklidnit podrážděnou nebo citlivou pokožku díky složkám jako aloe vera, heřmánek a zelený čaj. Tyto ingredience mohou pomoci snížit zarudnutí a záněty a poskytnout pokožce pocit pohodlí. Celkově je aplikace krému na obličej důležitou součástí rutiny péče o pleť, protože pomáhá udržovat pokožku hydratovanou, vyživovanou a chráněnou, což může přispět ke zdravé, mladistvě vypadající pleti.

1.

Začněte s čistým obličejem a rukama. Umyjte si obličej vlažnou vodou a čističem obličeje vhodným pro váš typ pleti. Opláchněte si obličej studenou vodou a jemně ho osušte měkkým ručníkem. 

  • Hydratační přípravky zabraňují ztrátě vody z pokožky během dne, takže krém bude nejúčinnější po umytí obličeje.

2.

Zvažte použití toneru vatovým tamponem. Toner pomůže obnovit pH vaší pokožky. Pomůže také stáhnout póry. To je zvláště důležité, pokud si plánujete později nanést make-up.

  • Pokud máte suchou nebo citlivou pokožku, rozhodněte se pro tonikum bez alkoholu.

3.

Nejprve naneste oční krém, pokud nějaký používáte. Naneste malé množství na prsteníček a jemně vetřete krém pod oči. Vyvarujte se tahání kůže pod očima.

  • Prsteníček je nejslabší prst, takže je ideální pro jemnou pokožku pod očima.

4.

Na hřbet ruky vytlačte množství pleťového krému o velikosti hrášku. 

  • Pokud je krém v kelímku, odeberte malé množství malou lžičkou nebo umytými prsty. Tím zabráníte tomu, aby vaše prsty kontaminovaly produkt uvnitř sklenice. 

5.

Začněte nanášet krém na obličej. Naneste krém na obličej v malých tečkách. Zaměřte se na problematické oblasti, jako jsou tváře a brada. Vyhněte se oblastem, které mají tendenci se velmi mastit, jako jsou záhyby na obou stranách vašich nosních dírek.

  • Pokud máte smíšenou pleť, zaměřte se více na suchá místa a méně na mastná místa.

6.

Krém na obličej vmasírujte prsty. Krém jemně vmasírujte do pokožky malými krouživými pohyby směrem nahoru. Nikdy netahejte po kůži směrem dolů. Nezapomeňte si kolem očí ponechat cca 1 cm okraj. Většina pleťových krémů není vhodná pro jemnou a citlivou pokožku kolem očí.

7.

V případě potřeby naneste více krému. Podívejte se na svůj obličej. Pokud máte na obličeji nějaké suché místa, naneste pouze zde trochu krému. Nenanášejte silnou vrstvu; více krému nemusí být nutně lepší nebo účinnější.

8.

Použití krému na obličej na krk. Mnoho lidí má tendenci na tuto oblast zapomínat. Kůže na krku je jemná a má tendenci stárnout nejrychleji. Vyžaduje také určitou pozornost. 

9.

Před oblékáním nebo nanášením make-upu počkejte, až vaše pokožka vstřebá krém.